Laddercompetitie jeugd

We zijn voor alle jeugdleden een laddercompetitie gestart! Alle jeugdleden doen automatisch mee. De laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een goede manier om beter te gaan tennissen, nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden. Het zorgt voor meer binding binnen de club!!

Wat is een laddercompetitie? Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. Alle leden worden onderaan de ladder geplaatst. Het doel is om boven aan de ladder te komen, dit kan door iemand uit te dagen. Als je de eerste wedstrijd gewonnen hebt, mag je naar trede 5 op de ladder. Als de trede boven je nog leeg is, mag je iemand op dezelfde trede uitdagen. Als je wint, stijg je weer 1 trede. Als je verliest, blijf je op dezelfde trede staan. Als er boven je wel iemand staat, kan je deze deelnemer uitdagen. Als je wint, ruil je van positie. Als alle treden boven je gevuld zijn, mag je alleen nog maar iemand die boven je staat uitdagen (dus niet meer op hetzelfde niveau). Iemand uitdagen die 2 of meer treden hoger staat dan de eigen plaats kan niet.

Hoe werkt het precies? In het halletje bij de kleedkamers hangen de 2 (magneet)borden voor de laddercompetitie (zie foto’s). Bord 1 is voor de jeugd t/m 12 jaar. Bord 2 is voor de jeugd vanaf 12 jaar. De namen van de leden staan op magneet labels. Op het bord kun je zien waar je op de ladder staat en wie je kan uitdagen.

Stap 1: Als je iemand gevonden hebt die je wilt uitdagen, kun je de gegevens van deze persoon (of de ouders) vinden in de KNLTB Club App. (Deze is te downloaden in de appstore.) Ga hiervoor naar club --> info --> ledenlijst --> voornaam van de persoon invoeren. Je kan diegene dan appen, bellen of een mail sturen om een datum en tijd af te spreken wanneer je de wedstrijd zou willen spelen.

Stap 2: Een baan reserveren. Ook dit kan via de KNLTB Club app. Ga hiervoor naar spelen --> baan reserveren --> klik op het plusje bij de juiste dag en tijd (je kunt maximaal 1 dag vtv plannen) --> klik op het plusje bij speler toevoegen om diegene waartegen je speelt in te voeren --> klik op reserveren

Stap 3: Op de dag van de wedstrijd kun je een sleutel van het park ophalen bij Vidonique van Pelt (op dinsdag of donderdag) of Marscha Pannekoek (de andere dagen van de week.) Stuur van te voren even een mail ([email protected]) of stuur een appje naar Marscha Pannekoek om aan te geven wanneer en hoe laat je de sleutel op wilt halen. Doe dit ruim van te voren (minimaal 3 dagen)!  Zet hierin ook welke ballen je nodig hebt (zie stap 4), dan krijg je deze ook meteen mee. We zoeken nog een ouder die dit gedeelte wil overnemen. Dus een coördinator voor de laddercompetitie. Totdat we die gevonden hebben zal Marscha Pannekoek (voorzitter) het op zich nemen. 

Stap 4: Speel de wedstrijd! De wedstrijd wordt gespeeld met de kleur ballen van de diegene die met de laagste ballen speelt (rood-oranje-groen-geel). Dus als jij met groene ballen speelt en je tegenstander met oranje ballen, dan wordt de wedstrijd met oranje ballen gespeeld en met de regels van oranje.

Stap 5: Heb je gewonnen? Dan mag je je naam 1 plaats hoger op de ladder zetten, als je tegenstander hoger stond (en jij de uitdager was). Heb je verloren en je tegenstander stond hoger? Dan verandert er niks.

Stap 6: Je brengt de sleutel en de ballen weer terug.  

Tot hoe lang duurt de competitie? De laddercompetitie loopt in principe het hele jaar door, maar vooral tussen de competities in is het leuk om wedstrijdjes te spelen. Telkens op 1 oktober wordt de winnaar van dat jaar bekend. Die krijgt een eervolle vermelding op het prikbord in het clubhuis en op de website! Daarna spelen we gewoon door en kan het jaar erop zomaar iemand anders bovenaan de ladder geëindigd zijn.  

Hoe meld ik mij aan? Je hoeft je niet aan te melden, elk jeugdlid speelt automatisch mee.  

We wensen iedereen veel plezier en sportieve wedstrijdjes toe!