padel jeugd

Padel is een prachtige racketsport die je zou kunnen omschrijven als een mix van squash, tennis en tafeltennis. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het is een hele gezellige en sociale sport en ook voor (jonge) kinderen een hele leuke sport om te gaan beoefenen.  Doordat de sport snel te leren is, kunnen kinderen razendsnel meespelen en hebben ze snel plezier. Het is daarnaast een ideale sport voor motoriek en coördinatie en door het dubbelspel leren kinderen meteen spelen in een teamsport.

Je kunt les gaan nemen, vrijspelen met andere jeugdleden en er worden toernooitjes (soms in combinatie met tennis) georganiseerd. Ook kun je meedoen met externe wedstrijden van de Junior Tour. Balgevoel en wat tenniservaring kan handig zijn, maar zeker geen must. Wij adviseren te starten met padel vanaf de leeftijd vanaf ongeveer 8 jaar.

Abonnement

Voor de jeugd hebben wij een "all in" abonnement. De kosten zijn €300,- per jaar. De betaling verloopt in twee termijnen (er wordt in januari en juli €150,- afgeschreven). In dit abonnement zit de contributie, voorjaars- en najaarstraining en 3x per jaar een intern toernooi of activiteit (zie onder mini-max-toernooi en carnavalstoernooi). Tussentijds opzeggen vóórdat de nieuwe training begint is mogelijk. De kosten voor die training worden dan in mindering gebracht. 

 

Trainingen

 • De training wordt verzorgd door Padel-Brabant. Er zijn twee trainingscyclussen van 16 lessen. Er wordt gewerkt in groepen van 6-8 op twee banen.
 • Er zit géén leenracket bij de cursus, maar Padel-Brabant heeft hier wel een optie voor. Deze optie is te vinden op het inschrijfformulier. Als je niet kiest voor een optie met leenracket, gaan we er vanuit dat je zelf een racket meeneemt. Er is ook een optie om direct een racket aan te schaffen. 
 • Je moet lid zijn van de vereniging om les te kunnen volgen.
 • De weken waarin les wordt gegeven zijn als volgt: Week 38, 39, 40, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 2, 3, 4 bij.
 • Op het moment is de inschrijvingvoor de najaarscyclus gesloten. Wil je tussentijds instromen, stuur dan een mail naar [email protected]. Vermeld dan je leeftijd, of je racketervaring hebt of niet. en welke dag je voorkeur heeft (maandag of dinsdag).

Probeer het uit!

Heb je nog nooit padel gespeeld? En wil je eens uitproberen of dit iets voor jou is? Kom dan eens mee doen met een gratis proefles! Zo kun je eerst kijken of je dit leuk zou vinden, voordat je je voor de trainingen aanmeldt. Onze trainer vertelt je dan alles over de sport en laten je zien hoe leuk padel is. Als je je wilt aanmelden voor een proefles, stuur dan een mail naar [email protected]. Vermeld duidelijk dat je graag een proefles padel wilt, je leeftijd en welke dag je voorkeur heeft (maandag of dinsdag).

Hoe zit het met mijn lidmaatschap? ·       

 • Voor de jeugd hebben we een all-in abonnement voor 300,- euro per jaar. Het eenmalige inschrijfgeld bedraagt € 12,50.
 • Het abonnement bestaat uit de contributie (30,- euro) én 2 cyclussen training (per cyclus 135,- euro).  Het abonnement wordt in 2 termijnen geïncasseerd (1e termijn 150,- , 2e termijn 150,-).
 • Als je later in het jaar instroomt, wordt zo goed mogelijk naar rato het abonnementsgeld berekend. 
 • Bij inschrijven machtigt u tot wederopzegging TV De Vlijmd om het eenmalig verschuldigde inschrijfgeld en de jaarlijkse contributie inclusief trainingen af te schrijven van de ingevulde bank-of girorekening.       
 • Opzegging dient per email te gebeuren bij de ledenadministratie ([email protected]) vóór 1 januari. 
 • Mits men zich tijdig afgemeld heeft voor de volgende trainingscyclus, wat betekent vóórdat de nieuwe indeling gemaakt is, kan er geld terug gegeven worden voor de training.
 • Tevens verklaart u door in te schrijven kennis te hebben genomen van de privacy verklaring van TV De Vlijmd, welke is te vinden op de website.

De jeugdcommissie wenst iedereen veel padelplezier!