Jeugdabonnement

Het leuke aan tennis is dat je steeds weer nieuwe kinderen ontmoet. En hoe graag je ook wilt winnen, na afloop geef je elkaar altijd een hand. Dat is bij tennis heel normaal. Tennissen kun je samendoen, bij onze vereniging, maar ook op het strand, op straat, op school en op vakantie. Tennissen kan je altijd en overal, iedereen kan meedoen.  

Tenniskids en junioren

Zodra je lid bent van de tennisvereniging De Vlijmd wil je natuurlijk (nog beter) leren tennissen. De tennisleraar verzorgt, vaak in een groepje, de leukste tennistrainingen met gave spelletjes en oefeningen. Zo leer je de techniek goed. Alle tennisleraren die lesgeven bij een KNLTB-vereniging hebben de KNLTB-opleiding tot tennisleraar gevolgd. Leraren die de Tenniskids lessen verzorgen hebben ook nog deelgenomen aan een speciale Tenniskids training.

Als het bij tennis over Jeugd gaat, dan gaat het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep is er onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren.

Tenniskids

Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leer je de tennissport razendsnel te spelen.

     Tennis is het leukst als  je snel kunt starten met het spelen van wedstrijden. Door veel wedstrijden te spelen krijg je meer plezier in tennis. Als je competitie gaat spelen, kom je in een team met leeftijdsgenoten. Jullie gaan samen op pad en spelen dan een aantal wedstrijden. Supergezellig! De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen meedoen aan de competitie.

Junioren

Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar zijn junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.

KNLTB Junioren competitie:

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB junioren competitie. Deze competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.                                  

Meer informatie over tennissen en competitie spelen vind je op www.tennis.nl/alles-over-tennis/jeugd/         

Maar hoe doe je nou eigenlijk mee bij tennisvereniging De Vlijmd? ·        

 • Je kunt contact opnemen met de jeugdcommissie ([email protected]). Zij geven je informatie over de club. Je mag ook een proefles mee doen bij een groepje kinderen van jouw leeftijd.        
 • Als je dan lid wilt worden ga je naar de website www.tvdevlijmd.nl en klik je op de button lid worden. Zo schrijf je je in als nieuw lid. Er wordt ook om een pasfoto gevraagd. Deze kun je digitaal versturen. Na ongeveer twee weken na het inleveren van de foto krijg je een digitaal KNLTB ledenpasje. Op dit pasje staat je bondsnummer. Met de naam van De Vlijmd en je bondsnummer van het pasje krijg je toegang tot de KNLTB-app. Hier vind je informatie over toernooitjes en kun je een baan reserveren voor als je een keer extra wilt komen tennissen. Heb je nog vragen over het inschrijven als lid, dan kun je deze stellen aan: [email protected]         
 • Dan start je met de lessen. Meestal blijf je trainen in het groepje, waar de proefles hebt gevolgd. Heb je vragen over wanneer je de trainingen zijn dan kun je die stellen aan [email protected]         
 • De lessen bestaan in een jaar uit twee blokken. Het eerste blok loopt van maart tot en met september. Dit noemen we de voorjaarstraining. Het tweede blok loopt van oktober tot en met februari en noemen we de najaarstraining.         
 • Als je proeflessen volgt, mag je een racket lenen van de trainer. Als je blijft tennissen dan heb je zelf een racket nodig. Over de grootte van het racket en waar je op moet letten als je er een aanschaft, kan de trainer je informatie geven. Wat heb je nodig om lekker te kunnen tennissen? Tennisrokje of een kort of lange broek, waar zakken in zitten. T-shirts met korte of lange mouwen en een trainingsjasje. Omdat tennis in principe altijd doorgaat ook als het regent is een soepele jas met een coating die de regen tegenhoudt ook wel makkelijk. En natuurlijk tennisschoenen voor een goede grip op de baan. Wil je uitgebreidere informatie dan vind je die op www.tennis.nl/alles-over-tennis/starten-met-tennis/         
 • Het lidmaatschap van de club houdt in dat er in het voorjaar, vlak voor de zomervakantie en in het najaar een leuke activiteit wordt georganiseerd door de jeugdcommissie! De activiteiten worden in de agenda van de website gezet en je krijgt te zijner tijd een mail van de jeugdcommissie over de activiteit.         
 • Naast het trainen doet iedereen in principe mee met de competitie. Je gaat dan met jouw groepje thuis bij De Vlijmd of uit, bij andere tennisverenigingen wedstrijdjes spelen. Dit is, omdat het spelen van wedstrijdjes ervoor zorgt dat je steeds beter leert tennissen. Maar het gaat altijd in overleg met de trainer.         
 • Wist je dat de club bijna voor de helft bijdraagt aan de kosten voor de jeugdtrainingen? Dit is om ervoor te zorgen dat al onze jeugdleden voor een redelijke bedrag kunnen trainen. Want zonder training kan je tenslotte niet leren tennissen!
 • Je kunt gebruik maken van de KNLTB ClubApp. Deze download je uit de store. Je meldt je aan met je bondsnummer, dat op je pasje staat. Bij ‘spelen’ staat het overzicht van jouw competitie-teams en jouw competitie historie. Ook kun je hier een baan reserveren. Bij ‘club’ vind je het nieuws en de agenda van de club.    

Hoe zit het met mijn lidmaatschap? ·       

 • Voor de jeugd hebben we een all-in abonnement voor 300,- euro per jaar. Het eenmalige inschrijfgeld bedraagt € 12,50.
 • Het abonnement bestaat uit de contributie (30,- euro) én 2 cyclussen training (per cyclus 135,- euro).  Het abonnement wordt in 2 termijnen geïncasseerd (1e termijn 150,- , 2e termijn 150,-).
 • Als je later in het jaar instroomt, wordt zo goed mogelijk naar rato het abonnementsgeld berekend. 
 • Bij inschrijven machtigt u tot wederopzegging TV De Vlijmd om het eenmalig verschuldigde inschrijfgeld en de jaarlijkse contributie inclusief trainingen af te schrijven van de ingevulde bank-of girorekening.       
 • Opzegging dient per email te gebeuren bij de ledenadministratie ([email protected]) vóór 1 januari.
 • Mits men zich tijdig afgemeld heeft voor de volgende trainingscyclus, wat betekent vóórdat de nieuwe indeling gemaakt is, kan er geld terug gegeven worden voor de training.
 • Tevens verklaart u door in te schrijven kennis te hebben genomen van de privacy verklaring van TV De Vlijmd, welke is te vinden op de website.

Dan wensen we  iedereen veel tennisplezier!!!

EEN SPORTIEVE GROET DE JEUGDCOMMISSIE TV DE VLIJMD